Vārīti kartupeļi ir viens no vienkāršākajiem piedevām, tāpēc daudzi cilvēki šo ēdienu gatavo pusdienām vai vakariņām.
Tomēr dažām saimniecēm kartupeļi iznāk garšīgi un aromātiski, bet citām ir ļoti viduvējs piedevas ēdiens. Fakts ir tāds, ka arī kartupeļu gatavošanā ir savi triki, skaidro pavāres Beatrise Brauna. Kādi tie ir?
Rozmarīns: Daudzi atceras par pētersīļiem un dillēm, kas patiešām labi sader ar kartupeļiem. Taču nevajadzētu aizmirst arī par rozmarīnu. Ar tā palīdzību garnējums būs daudz smaržīgāks un garšīgāks. Lai garnējums pozitīvi mainītos, pietiek ar pāris zariņiem.
Ūdens: Nav vērts ieliet pārāk daudz ūdens. Tādā gadījumā kartupeļu garša būs ļoti vāja. Saskaņā ar noteikumiem šķidrumam ir tikai nedaudz “jāpaceļas” virs produkta vārīšanās procesā.
Ķiploki: Daži cilvēki ievieto pāris ķiploku daiviņas tieši gatavošanas procesā. Šajā gadījumā var pievienot arī sīpolu un burkānu, lai piešķirtu garšas niansi. Taču vislabāk ir ķiplokus sasmalcinātus iestrādāt jau vārītos kartupeļos. Sastāvdaļu sajauc ar pētersīļiem un dillēm. Šādā gadījumā garnējums izdosies priekšzīmīgs.
Sviests vai eļļa: Pievienojiet nedaudz sviesta vai olīveļļas, kad kartupeļi ir gatavi. Tas piešķirs bagātīgāku garšu un krēmīgu tekstūru.
Citrona sula vai balzamiko: Pāris pilienu citrona sulas var piešķirt svaigumu un uzlabot garšu. Kā arī varat pievienot nedaudz balzamiko etiķa vai citrona balzamiko, lai piešķirtu skābumu un saldumu.
Siera pievienošana: Izkausējiet dažus gabaliņus siera (piemēram, čedaru vai fetu) uz karstiem kartupeļiem, lai piešķirtu krēmīgu un bagātīgu garšu.
Pikantā mērce: Pievienojiet nedaudz pikantās mērces vai karija pulvera, lai radītu interesantu garšas kombināciju.
Izmantojot šos vienkāršos veidus, jūs varat viegli uzlabot vārītu kartupeļu garšu un radīt jaunas garšu kombinācijas!